Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Εκτός τελικού του τριπλούν η Παπαχρήστου - Χάλκινο μετάλλιο στο "Αντίο" του ο Μπολτ

https://www.youtube.com/watch?v=key_H_Y_Zc8


https://www.youtube.com/watch?v=CTWt9YGIt0Y

Γράφει o ΚΑΡΟΛΟΣ  ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
 της  ΕΣΗΕΑ,AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF


Εντυπωσιακή είναι η παρουσία του κόσμου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου όπου διεξάγονται οι αγώνες του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών. Το κοινό είναι Φανταστικό!!! Κατακλύζει καθημερινά (πρωί και απόγευμα) το τεράστιο Στάδιο, έχει παλμό, είναι ενθουσιώδες και χειροκροτεί όλες τις προσπάθειες των αθλητών ανεξαρτήτως Χώρας προέλευσης, ασχέτως με το φύλο των αθλητών, χωρίς εξαιρέσεις και προκαταλήψεις.


                Το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου - 2η ημέρα Πρωί      

To αντίο ενός τεράστιου αθλητή, του Τζαμαϊκανού Γιουσείν Μπολτ συνοδεύτηκε από ένα "πικρό" αποχαιρετισμό αφού ο Παγκόσμιος Ρέκορντμαν στα 100 και τα 200μ., ο Πολυομπιονίκης και πολλάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής απώλεσε όχι μόνο το Χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ανδρών αλλά "υποχρεώθηκε" να εγκαταλείψει την ενεργό δράση τερματίζοντας τρίτος με χρόνο 9.95. Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ανδρών κατέκτησε με 9.92 ο Ολυμπιονίκης του 2004 Τζάστιν Γκάτλιν από τις ΗΠΑ και το αργυρό ο ταλαντούχος, συμπατριώτης του προηγουμένου Κρίστιαν Κόλμαν με 9.94.


                               O Γκάτλιν νικητής στα 100μ.

Δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα η Βούλα Παπαχρήστου η οποία με άλμα 13,75 μ. στην τρίτη προσπάθεια της βρέθηκε εκτός τελικού του τριπλούν γυναικών καταταγείσα 20η σε σύνολο 26 αθλητριών οι οποίες αγωνίστηκαν σε δυο προκριματικά γκρουπ. Πρώτη και από τα δυο προκριματικά γκρουπ στο προαναφερθέν αγώνισμα ήταν η Ολυμπιονίκης του 2012 Όλγα Ριπάκοβα από το Καζακστάν με άλμα 14,57 μ. και δεύτερη με 14,52 μ. η δεύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο Γιουλιμάρ Ρόγιας από την Βενεζουέλα. 


                               Η Παπαχρήστου εν δράσει

Εντυπωσιακός ήταν για μια εις έτι φορά ο Νοτιοαφρικανός Λουόβο Μανιόγκα ο οποίος επικράτησε στον τελικό του μήκους ανδρών με 8,48μ., το ασημένιο μετάλλιο του αγωνίσματος κέρδισε με 8,44μ. ο Τζέιρον Λόουσον  από τις ΗΠΑ και το χάλκινο με 8,32μ. ο συμπατριώτης του Μανιόγκα, Ρουσβάχι Σαμάι από την Ν.Αφρική.


                               Τελικός Μήκους Ανδρών Λονδίνο 2017

Εξαιρετικός ήταν ο τελικός της Δισκοβολίας ανδρών με το επίπεδο των δυο πρώτων αθλητών να είναι αισθητά ανεβασμένο και με τελικό νικητή τον Λιθουανό Άντριους Γκούτζιους με ατομικό ρεκόρ 69,21μ. και δεύτερο με βραχεία κεφαλή τον Σουηδό Ντάνιελ Σταλ με 69,19μ. ενώ το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος ενθυλάκωσε ο Μέισον Φίνλι (ΗΠΑ) με ατομικό ρεκόρ 68,03μ. Δέκατος με 63,17μ, ήταν ο Κύπριος Απόστολος Παρέλης.


Σπουδαία επίδοση και την καλύτερη ατομική επίδοση για το 2017 σημείωσε ο Νεοζηλανδός Τόμας Γουόλς με βολή 22,14 μ. στον προκριματικό της σφαιροβολίας ανδρών, δεύτερος στο ίδιο αγώνισμα με 21,41 μ. ήταν ο Γερμανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής  Νταβίντ Στορλ, τρίτος με 21,27 μ. ο Πολωνός Μιχάλ Χάρατουκ. Συνολικά δώδεκα ρίπτες ξεπέρασαν τα 20,55 μ. και προκρίθηκαν για τον μεθαυριανό τελικό της σφαιροβολίας ανδρών.
Έκπληξη αποτελεί ο αποκλεισμός του Βραζιλιάνου Νταρλάν Ρομάνι ο οποίος φέτος είχε ρίξει 21,82 μ. και με βολή 20,21 μ. κατετάγη 15ος θέτοντας εαυτόν εκτός τελικού. 


                                     Τόμας Γουόλς

Την κορυφαία επίδοση στον προκριματικό των 100 μ. γυναικών σημείωσε η Γερμανίδα Τζίνα Λοκενμπέργκερ η οποία πέτυχε με 10΄΄95 ατομικό ρεκόρ. Η Γερμανίδα σπρίντερ ήταν και η μοναδική αθλήτρια από τις έξι προκριματικές σειρές η οποία "κατέβηκε " τα 11 δευτερόλεπτα. Πολύ καλή επίδοση με 11΄΄00 πέτυχε η νικήτρια της τέταρτης προκριματικής σειράς του αγωνίσματος Μαρί-Ζοζέ Ταλού από την Ακτή Ελεφαντοστού.


                                     Τζίνα Λουκενμπέργκερ


http://webtv.ert.gr/athlitika/05avg2017-pagkosmio-protathlima-stivou-londino-2017-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου