Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ - ΕΚΛΟΓΕΣ 30/1/2016 (ΟΕΒΑΣ-OEVAS)

https://youtu.be/8iSsCVFz-30



http://athlitismoska.blogspot.gr/
Βλέπε περισσότερα: Αθλητισμός και... άλλα

    Ο Βετερανισμός του Στίβου στην Ελλάδα διέρχεται κρίση. Κρίση όχι τόσο αγωνιστική όσο διοικητική. Και κρίση αξιοπιστίας. Τούτο είναι πασιφανές σε όσους θέλουν και μπορούν να έχουν τις αισθήσεις τους σ’ εγρήγορση και τον νου τους λειτουργούντα.
Κάτι πρέπει ν’ αλλάξει. Και θεωρούμε ότι επέστη ο καιρός.



Μία ομάδα αγωνιζόμενων βετεράνων αθλητών, από τους περισσότερους συλλόγους της χώρας, αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την Διοίκηση της ΟΕΒΑΣ στις Αρχαιρεσίες της 30ής Ιανουαρίου 2016. Όχι για να ικανοποιήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες. Όχι για ιδιοτελείς σκοπούς. Αλλά για να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ν’ αλλάξουμε κάτι προς το καλύτερο, φυσικά.
    Υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε. ΔΕΝ υποσχόμαστε πως δεν θα κάνουμε λάθη. Τουναντίον. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα… κάνουμε. Διότι λάθη δεν κάνει μόνος όποιος δεν ενεργεί. Κι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραμείνουμε άπραγοι.
Βασικός μας στόχος είναι ν’ αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της ΟΕΒΑΣ στα μάτια των παλαιών αθλητών. Αυτών που αγωνίζονται αλλά κι εκείνων, που θέλουν να έλθουν κοντά μας, αλλά, βλέποντας την κατάσταση, δεν το κάνουν.
Θα επιδιώξουμε ν’ αναβαθμίσουμε τους αγώνες. Με την διεξαγωγή τους σε στάδια που παρέχουν κατάλληλες συνθήκες για τέλεση αγώνων. Με σωστό και εφαρμοστέο πρόγραμμα. Με ύπαρξη όλων των οργάνων ρίψεων. Με επαρκή αριθμό κριτών, που θ’ αμείβονται. Με τήρηση των Διεθνών Κανονισμών της IAAF (έξι προσπάθειες στις ρίψεις και στα οριζόντια άλματα για τους οκτώ καλύτερους αθλητές κάθε αγωνίσματος σε κάθε κατηγορία). Με αγώνες όχι μόνο σε λίγες συγκεκριμένες πόλεις, αλλά και στην Αθήνα, που έχει ξεχαστεί, και αλλού.
Επιδίωξή μας είναι να οργανώνουμε τρία Πρωταθλήματα (Εαρινό, Πανελλήνιο, Φθινοπωρινό), τουλάχιστον 2 ημερίδες χειμερινές (Κλειστού στίβου και με τις μεγάλες ρίψεις στον ανοικτό, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός) και, σε συνεργασία με σωματεία, άλλους αγώνες (π.χ. «Τρίτσεια», Γκαλά στην Κρήτη, αγώνες εις μνήμη Στέλιου Αγγλούπα κ.ά.).
     Θ’ αγωνισθούμε για μία Ομοσπονδία ανοικτή σε όλους, όχι «μαγαζάκι» και «ιδιοκτησία» 4-5 ανθρώπων. Με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Με εντιμότητα. Με μέλη, που θα εργάζονται για τους σκοπούς της. Οχι με «αχυρανθρώπους» ή με τρανταχτά, αλλά ανενεργά, ονόματα, που θα έχουν τον ρόλο της «βιτρίνας». Με έντιμους αγωνιζόμενους βετεράνους. Γιατί, πόσοι από τους τωρινούς ανθρώπους της 15μελούς Διοίκησης της ΟΕΒΑΣ είναι αγωνιζόμενοι; Μόλις δύο (2).
Θα επιδιώξουμε, επίσης, ν’ αποκαταστήσουμε διεθνώς την αξιοπιστία και την τιμή των Ελλήνων Βετεράνων, που ετρώθησαν βαριά εξ αιτίας πράξεων λίγων μελών της παρούσης Διοίκησης.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δεκτικοί σε κάθε παρατήρηση και υπόδειξή σας. Σας υποσχόμαστε πως θα είμαστε δίπλα σας. Αυτό που ζητούμε από εσάς είναι να σταθείτε κι εσείς δίπλα μας. Σας ευχαριστούμε.
1) ΑΜΠΟΤΤ ΙΟΥΛΙΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΒΑΣ Θεσσαλονίκης
2) ΑΓΡΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
3) ΓΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΣΕΒΑΣ Κωνσταντινουπολιτών
4) ΓΑΒΑΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
5) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΣ / ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΕΒΑΣ Πειραιώς
6) ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
7) ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΔΑΣ Κρήτης
8) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
9) ΚΟΡΔΩΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
10) ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
11) ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
12) ΜΟΥΧΤΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
13) ΤΣΑΝΤΙΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑΣ Αθηνών
14)ΤΖΑΝΑΒΑΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
15) ΧΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΕΒΑΣ Καβάλας
16) ΦΥΤΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Υποψήφιοι για την Δικαστική Επιτροπή
1) ΜΑΪΝΑ ΑΝΝΑ
2) ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / Δικηγόρος
3) ΛΙΑΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
4) ΚΟΜΜΑΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
5) ΚΟΥΤΣΗ ΡΕΒΕΚΚΑ / Δικηγόρος
Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή
1) ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ / Λογιστής
2) ΤΣΑΛΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
3) ΚΟΥΝΟΥΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Ο βετερανισμός του στίβου στην Ελλάδα διέρχεται πολύ μεγάλη διοικητική κρίση και πολύ μεγάλης διάρκειας. Αναρωτιέμαι γιατί επιδιώκουν τα πέντε έξι άτομα να επανεκλεγούν; Τι λένε για το μεγάλο φιάσκο της αποπομπής από το προεδρείο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Βετεράνων λόγω ανικανότητας του προέδρου κύριου Συμεωνίδη ο οποίος κατά τους αντιπροσώπους των άλλων κρατών δεν απαντάν στα mails που στέλνουν;;;. Ποιός είναι ο εκπρόσωπός μας αυτή την στιγμή. Υπάρχει ή δεν υπάρχει κανείς;;;.
Κρίνεται ότι είναι πρέπον όλα αυτά να αποσιωπούνται με αυτόν τον προκλητικότατο τρόπο;;;;.
Δεν βλέπετε ότι οι σύλλογοι δρομείς υγείας γιγαντώνονται εις βάρος μας και όλοι οι Σύνδεσμοί μας συρρικνώνονται;;;. Πολλοί δρομείς μας εγκατέλειψαν γραφόμενοι στα αντίστοιχα ΣΔΥ.
Πόσοι άξιοι συνεργάτες του μόνιμου προέδρου σας δεξιά του χέρι σας εγκατέλειψαν ή εκδιώχθηκαν σκαιώς. Πάμπολλοι. Θα αναφέρω μόνο την περίπτωση της Ελένης Μπερτσάτου την οποία ενώ ο πρόεδρος στην αρχή την είχε δεξί του χέρι, την εκδίωξε κατά τον χειρότερο τρόπο. Αποτέλεσμα η Ελένη γράφτηκε στο ΣΔΥΑ. Μέσα σε λίγα χρόνια έγινε πρόεδρος και πενταπλασίασε τα μέλη του.
Θέτω από τώρα θέμα στην Γ.Σ. της 30/1/16 και ζητώ απάντηση σε όλα αυτά τα θέματα.
Πρέπει να καταλάβετε εσείς οι 5-6 που διοικείτε την ΟΕΒΑΣ ότι εκτός από βιολογικά έχετε ξεπεραστεί και τεχνολογικά. Το τελευταίο είναι και το βασικότερο. Είναι πασιφανές από την ενημέρωση που παρέχετε από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας της Ομοσπονδίας τα οποία είναι ανύπαρκτα. Τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα αυτό;;;. Εσείς έχετε ξεπεραστεί στο θέμα αυτό. Χρειάζεται νέο αίμα
Επιφυλασσόμενος να θέσω προς απάντηση και άλλα θέματα
 Ιούλιος Άββοττ
 Πρόεδρος ΣΕΒΑΣ Θεσσαλονίκης
 
https://www.youtube.com/watch?v=TUh0zBecqn8&list=PLiNKX4XRmpXrQXn3IU0i3ObIo4G8eDaH2

----------------------------

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΣΕΒΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟ 1999 ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 2010 ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΕΙ ΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΥΝΔΈΣΜΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΕΝΕΡΓΗ.
Μπορείτε να επικοινωνείτε στο E-mail: krete.masters.athlets@gmail.com και να επισκέπτεστε την παγκόσμια ομοσπονδία στο www.world-masters-athletics.org

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΕΒΑΣ

     Πολύ κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι Eκλογές την 30-1-2016, της ΟΕΒΑΣ καθόσον πραξικοπηματικά έχουμε ένα αθλητικό δικτατορίσκο (μιλάμε για τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας) που δεν λέει να εγκαταλείψει την θέση του παρά το ότι δέχεται πιέσεις για να αναλάβει κάποιος νεότερος. Στα πλαίσια των δικών μας αντιδράσεων κατεβαίνουμε με δήλωση υποψηφιότητας για Δ.Σ. του Προέδρου μας Κου Γεωργίου Αλέξη που μαζί με μια μεγάλη ομάδα διαφωνούντων με τα τεκταινόμενα στην Ομοσπονδία, κατεβάζουμε δική μας ομάδα για διεκδίκηση του Προεδρείου.


«Αγαπητοί φιλοι, φίλες βετεράνοι,
Στις 6 Δεκεμβρίου συνήλθε στην Βασιλεία της Ελβετίας η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας βετεράνων(EMA)για να συζητήσει την υπόθεση του προέδρου της Οεβάς Σ.Συμεωνίδη.
Η προσωρινή απόφαση που ελήφθη ,υποχρεώνει τον Συμεωνίδη να παρουσιάσει μεχρι τέλους Ιανουαρίου 2016 νέο διαβατήριο με βάση το πιστοποιητικό που παρουσίασε με ημερομηνία γεννησης 1933.

Ακολουθει στα αγγλικά το πιό σημαντικό κομμάτι της προσωρινής απόφασης.
Decision made by EMA Council
The Case Symeon Symeonidis (Greek President)
For using two different kinds of birth dates in entering national, international competitions and championships Mr. Symeonidis has participated in competition in younger age categories.
In his passport it is written that he was born 23 -12 -1935
In his birth certificate is written he was born 28 - 12- 1933
The documents EMA Council Members received are correct.

A copy of the new passport has to be sent to EMA Council in January.
Απο την ακόλουθη προσωρινή απόφαση εγείρονται πολλά ερωτηματικά καθότι όλα τα εγγραφα που είχε στην κατοχή της η πειθαρχική επιτροπή πιστοποιούσαν σαν έτος γέννησης το 1935.
Ενα εκ των εγγράφων ήταν και το ακόλουθο...
Ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με βάση πιστοποιητικό γέννησης του 1935.
Εχω ζητήσει απο την αρμόδια επιτροπή το αντίγραφο γέννησης του 1933
που παρουσίασε ο Συμεωνίδης αλλά ακόμη περιμένω.

Κλείνω με το εξής..
Αν απουσιάζει η Δικαιοσύνη, τί άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη απάτη.»

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1662594227347977&set=a.1581968988743835.1073741827.100007922465552&type=3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου