Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Νικητής στην Ντόχα ο Φιλιππίδης με 5,75 μ. στο Επί κοντώ σε ένα εκπληκτικό μίτινγκ



Γράφει ο:
ΚΑΡΟΛΟΣ
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
 

Δημοσιογράφος,
Τακτικό Μέλος των:


Εντυπωσιακός ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος μετά από εξαίρετη εμφάνιση πρώτευσε στο επι-κοντώ του πρώτου Ντάϊμοντ Λινγκ το οποίο έγινε στην Ντόχα του Κατάρ με 5,75 μ. επιβεβαιώνοντας ότι είναι «μεγάλος» μαχητής στους κορυφαίους αγώνες. Με την νίκη του στην Ασιατική πόλη ο 28χρονος Έλληνας άλτης προηγείται στην βαθμολογία με 4 βαθμούς, μπροστά από τον Γερμανό Κάρλο Πέχ ο οποίος με 5,60 μ. ήταν δεύτερος συγκεντρώνοντας δύο βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση του αγωνίσματος με 5,60 μ., επίσης ήταν ο Αργεντινός Τζέρμαν Τσαραβίλιο ο οποίος έλαβε ένα βαθμό.

Κώστας Φιλιππίδης

 Σπουδαίες επιδόσεις πραγματοποιήθηκαν γενικά στο πρώτο Ντάϊμοντ Λινγκ το οποίο όπως προαναφέραμε διεξήχθη στην Ντόχα του Κατάρ. Οι ουκ ολίγες κορυφαίες φέτος επιδόσεις στον κόσμο επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές,  σε ένα παραδοσιακό μίτινγκ το οποίο ανέκαθεν συγκέντρωνε μεγάλο ενδιαφέρον και «μεγάλες» επιδόσεις. Οι κορυφαίες επιδόσεις του μίτινγκ επιτεύχθηκαν στο τριπλούν ανδρών όπου σημειώθηκαν δύο εκπληκτικές επιδόσεις από τον Κουβανό νικητή Πέντρο-Πάμπλο Πιτσιάρντο με άλμα στα 18,06 μ., κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο και τρίτη όλων των εποχών και τον δεύτερο στο αγώνισμα Κρίστιαν Τέϊλορ από τις ΗΠΑ ο οποίος πέτυχε 18,04 μ., επίδοση, η οποία είναι η τέταρτη όλων των εποχών στην υδρόγειο. Τρίτος στο τριπλούν ανδρών ήταν ο Γάλλος Τεντί Ταμγκό με 17,24 μ.

Πέντρο-Πάμπλο Πιτσιάρντο

Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιονίκης του 2004 στα 100μ. Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) με ατομικό ρεκόρ 9.74, κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο και πέμπτη όλων των εποχών παγκοσμίως, δεύτερος στο ίδιο αγώνισμα με 9.96 ήταν ο συμπατριώτης του προηγουμένου Μάϊκ Ρότζερς και τρίτος με 10.01 ο Κέστον Μπλέντμαν από το Τρίνινταντ. 



Τζάστιν Γκάτλιν

Απίστευτη εμφάνιση πραγματοποίησε η Tιάνα Μπαρτολέττα από τις ΗΠΑ στο άλμα εις μήκος Γυναικών, όπου επρώτευσε με την κορυφαία φέτος επίδοση παγκοσμίως 6,99 μ. Δεύτερη στο ίδιο αγώνισμα ήταν η Βρετανίδα Σάρα Πρόκτορ με 6,95 μ. και τρίτη η Καναδέζα Κρίσταμπελ Νέττη, η οποία με άλμα 6,93 μ. δημιούργησε νέο Εθνικό ρεκόρ.

 Τιάνα Μπαρτολέττα

Ο τρίτος στα 400 μ. με εμπόδια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 32χρόνος Μπερσόουν Τζάκσον από τις ΗΠΑ πρώτευσε στο προαναφερθέν αγώνισμα με την κορυφαία φέτος επίδοση παγκοσμίως 48΄΄09 και έλαβε τέσσερις βαθμούς, στο ίδιο αγώνισμα μακράν δεύτερος με 48΄΄96 ήταν ο Πορτορικανός Χαβιέ Κούλσον, τρίτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και τρίτος με βραχεία κεφαλή και επίδοση 48΄΄99 ο Ιρλανδός Τόμας Μπαρ
Μπερσόουν Τζάκσον

Μετά από εξαίρετη κούρσα στα 800 μ. των ανδρών νικητής ανεδείχθη ο Αγιαλέχ Σουλεϊμάν με 1΄43΄΄78 (κορυφαία επίδοση στον κόσμο), δεύτερος με διαφορά ήταν ο Φέργκιουσον Τσέρογιουτ από την Κένυα με 1΄44΄΄53 και τρίτος ο συμπατριώτης του προηγουμένου Άλφρεντ Κίπκετερ με 1΄44΄΄59.  

Αγιανλέχ Σουλεϊμάν

Νικήτρια με την καλύτερη φέτος επίδοση στην υδρόγειο στα 200 μ. των γυναικών ήταν η Ολυμπιονίκης Άλισον Φίλιξ με 21΄΄98, μακράν δεύτερη με 22΄΄29 ήταν η Μίριελ Αχουρέ από την Ακτή Ελεφαντοστού με 22΄΄69 και τρίτη η Αντονίκ Στράχαν από τις Μπαχάμες.

Άλισον Φίλιξ

Εντυπωσίασε και πάλι o χαλκέντερος Γερμανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της σφαιροβολίας και δεύτερος Ολυμπιονίκης Νταβίντ Στορλ, ο οποίος επικράτησε στο αγώνισμά του με 21,51 μ., αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ρίσε Χόφα από τις ΗΠΑ που έριξε 21,30 μ. και στην τρίτη τον συμπατριώτη του προηγουμένου Ράϊαν Γουάτινγκ με βολή 21,06 μ.

Νταβίντ Στορλ

Εξαίρετη εμφάνιση πραγματοποίησε ο 33χρονος Φινλανδός Τέρο Πιτκαμάκι ο νικητής στον ακοντισμό με την κορυφαία βολή φέτος ανά την υδρόγειο 88,62 μ., δεύτερος με 86,61 μ. στο ίδιο αγώνισμα ήταν ο συμπατριώτης του Πιτκαμάκι, Άντι Ρούσκανεν και τρίτος ο Τσέχος Βιατσεσλάβ Βέσελι με 83,67 μ.

Τέρο Πιτκαμάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου