Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Στεφανίδη από "χρυσό" 4,71μ.


Γράφει ο:
ΚΑΡΟΛΟΣ
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
 

Δημοσιογράφος,
Τακτικό Μέλος των:




Εντυπωσίασε η Κατερίνα Στεφανίδη η οποία στον τρίτο φετεινό της αγώνα ξεπέρασε τα 4,71 μ. στο Ντε Μουάν των ΗΠΑ.

Παρ' ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της σεζόν η σπουδαία αθλήτρια ισοφάρισε το ρεκόρ της στον ανοικτό στίβο, το οποίο είχε από πέρυσι στις 18 Ιουλίου όταν είχε υπερβεί το προαναφερθέν ύψος στο διεθνές μίτινγκ του Μονακό.



Το απόλυτο ατομικό ρεκόρ της Στεφανίδη είναι 4,77 μ. επίδοση την οποία πέτυχε στον κλειστό στίβο και συγκεκριμένα στο μίτινγκ του Φλάγκσταφ το οποίο διεξήχθη φέτος στις 22 Φεβρουαρίου. Η δεύτερη επίδοση της σπουδαίας 25χρόνης επικοντίστριας του Νικ Χάισονγκ είναι 4,75 μ. από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πράγα φέτος τον Μάρτιο και όπου η διακεκριμένη αθλήτρια με την προαναφερθείσα επίδοση κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Τοιουτοτρόπως το αγωνιστικό σχέδιο της ψυχωμένης αθλήτριας για πολλούς αγώνες σε υψηλό επίπεδο κατά την διάρκεια της φετεινής προολυμπιακής χρονιάς πηγαίνει κατ' ευχήν. Το σημαντικότερο βέβαια είναι πρωτίστως η υγεία της και ακολούθως η σταθερότητα σε μεγάλη ύψη και η αέναη ανοδική της πορεία.



Επόμενος αγώνας της Κατερίνας είναι το Ντάϊμοντ Λίνγκ το οποίο θα διεξαχθεί στην Σαγκάη στις 17 Μαΐου, εκεί όπου η δις μεταλλιούχος επικοντίστρια θα επιδιώξει να  δημιουργήσει ατομικό ρεκόρ στον ανοικτό στίβο και εάν είναι εφικτό την υπέρβαση των 4,77 μ. που είναι το απόλυτο ατομικό της ρεκόρ.

H Στεφανίδη δήλωσε μετά τον αγώνα "Από τον πρώτο αγώνα της σεζόν την περασμένη βδομάδα πίστευα ότι μπορώ να πηδήσω ψηλά και η αλήθεια είναι ότι περίμενα μια επίδοση κοντά στα 4,70 μέτρα. Γενικότερα θέλω να ελπίζω ότι 4,71 μ. αυτή την εποχή, θα σημαίνει αρκετά παραπάνω σε 2-3 μήνες", είπε η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: "Υπάρχουν κάποιοι αγώνες που είναι πιθανό να κάνω εδώ στις ΗΠΑ, όμως, ο πρώτος σημαντικός αγώνας θα γίνει στη Σαγκάη, ενώ στο πρόγραμμά μου είναι όλοι οι αγώνες της σειράς Diamond League". Η Στεφανίδη με το 4,71 μ. δοκίμασε μία φορά στα 4,76 μ. και δύο στα 4,81 μ., στην προσπάθειά της να βελτιώσει το Πανελλήνιο ρεκόρ.
Οι καλύτερες επιδόσεις της Στεφανίδη
4,77 μ. Φλάγκσταφ 20/2/2015
4,75 μ. Πράγα 8/3/2015
4,71 μ. Μονακό 18/7/2014
4,71 μ. Ντε Μόιν,  Αϊόβα 24/4/2015
4,67 μ. Ζυρίχη 28/8/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου